woensdag 27 februari 2013

Picknicken

Picknicken, is dat geen rare titel voor in de winter? Dat lijkt misschien zo maar dat is het niet!
Mijn moeder kreeg dit najaar een nieuwe schutting, of nou ja kreeg, die hebben we met elkaar gezet. Er waren een aantal planken over en de picknicktafel van de kleinkinderen bleek toch echt te gammel geworden... inderdaad, voor de meneer van het hout is dat 1 +1 = 2. Hij maakte van de overgebleven planken en nog wat balken die hij her en der vond dit;

 2 krukjes aan de ene kant en een bank aan de andere kant, op een formaat dat de kleinkinderen van 7 (2x), 5,3 en 2 er goed aan kunnen eten.
 
De kleinkinderen blij en oma zeker ook!
 
Groet,
Christel

zaterdag 23 februari 2013

Post

Kennen jullie het blog van dream-make-share al? Zij startte een paar weken geleden, echt nog maar net, een blog met het idee om wat meer gezellige post rond gestuurd te krijgen. Je leest er hier meer over.
Ik ben altijd in voor post en stuurde een mailtje. Deze week kreeg ik deze prachtige kaarten uit België.


Kaarten van zelfgemaakte foto's, in het echt nog veel sprekender dan op de foto. Ze komen van Marina, wel een postadres maar geen blogadres erbij.. gelukkig kon ik dus wel een kaartje terugsturen om te bedanken.
En mijn eigen postbijdrage ben ik vergeten te fotograferen, dom!

Ik hoop dat jullie allemaal spontaan mee gaan doen!

Fijn weekend!
Christel

woensdag 20 februari 2013

Vakantie

Bij ons is het deze week voorjaarsvakantie, tenminste... voor de meneer van het hout en de grote en kleine dame. De laatste schoolvakantie waarin de kleine dame nog niet naar school gaat trouwens. Voor mij betekend het gewoon werken, maar op mijn vrije dagen hebben we wel leuke dingen gepland.
Vandaag gingen we

 
naar Zandvoort.
Zee en strand hebben iets bijzonders, want dat is bij ons in de buurt niet dus daar komen we niet vaak. Lang leven de skibroeken en jassen, mutsen en sjaals, we hebben het niet koud gehad. De dames vonden vooral het 'zee-spel' heel leuk; wachten totdat de golven bijna bij je schoenen zijn en dan keihard wegrennen. Super spannend vond de kleine dame dat.
 
Morgen maar weer werken, afkicken na zo'n dag!
 
Fijne avond,
Christel

dinsdag 19 februari 2013

Super vondst!

Ergens op een donkere avond rond kerst vond ik, in een kraampje  waarop heel groot 'houten speelgoed' stond en wij (de meneer van het hout en ik) natuurlijk even moesten kijken, dit;
 
voor maar €2,-. Dat kon ik natuurlijk niet laten liggen! De mininaaimachine werkt op batterijen, of nou ja, er moeten batterijen in, maar werken deed het niet.
Ik vroeg mijn schoonvader om raad, de meneer van het hout heeft zijn handigheid niet van een vreemde.
De schoonvader prutste en probeerde en nu werkt het! En maakte het een oorverdovend geluid voor zo'n klein machientje.. ook dat werd verholpen, maar nu?
Kent iemand dit? Weet jij hoe het werkt? Er kan een naald in die vastgezet wordt met een schroef. Alleen.. wat voor naald? Er zit geen spoel bij dus geen onderdraad? Alle tips, ideeën en adviezen zijn welkom! Mail ze gerust naar houtendraad@yahoo.nl
 
Ik ben benieuwd!
Christel


woensdag 13 februari 2013

Snailmail

Hier schreef ik over de gezellige post die ik kreeg van haar . En daar hoort dan natuurlijk ook iets terug sturen bij. Nu is februari bij ons sowieso kadootjes maand met een aantal verjaardagen op rij dus daar kon dit mooi bij aansluiten.
Ik maakte een envelop uit een mooie bladzijde met woonboeken, schreef een kaartje met een taart erop (las daarover op haar blog) en 2 hartjes omdat ze 2 lieve meisjes heeft.


Nu maar hopen dat ze het leuk vindt, dat blijft altijd de gok.


groetjes
Christel

dinsdag 12 februari 2013

Recykleer...

Ergens eerder schreef ik al eens dat ik niet zo goed ben in recykleren, knippen in kledingstukken die voor een ander nog prima zouden voldoen om er iets anders van te maken... Kleding die we niet meer passen of willen gaat hier in dozen die naar Polen of Hongarije gaan. Stel dat ik er dan in knip en het lukt niet, dan heb ik iets verknalt wat ze daar nog prima aan hadden gekunt.. tja, dat ging me aan het hart.
Totdat ik dit jurkje aan deed
en besloot dat ik het niet meer aan ging trekken in deze vorm, te kort om in te gaan werken en voor buiten het werk heb ik genoeg kleding. Maar ik vond m eigenlijk nog wel leuk. Dus trok ik de stoute schoenen aan en zette de schaar erin, met het zweet op mijn voorhoofd en de afspraak met mezelf dat dit eenmalig zou zijn als het mislukte. Maar dat deed het niet! En nu is de jurk een fijne gebreide rok geworden die ik ook echt al heb aangehad;


Blij met mijn experiment!!

groetjes
Christel

vrijdag 8 februari 2013

Post

Vorige week schreef Hilde over haar nieuwe enveloppenmal en dat ze zulke leuke dingen had gemaakt om te versturen. Ik was daar meteen voor in, post krijgen is heerlijk! Het grappige is dat Hilde en ik in hetzelfde dorp wonen en elkaar daar ook wel eens tegenkomen (maar via blogland van elkaar merkten dat we allebei bloggen). Het kaartje kwam 'gewoon' met de post, in een prachtige envelop met als extra nog een mooie bedel.

Dit weekend hoop ik iets moois terug te sturen, het komt eraan Hilde!

Fijn weekend!
Christel

woensdag 6 februari 2013

De slinger voor HappyHippo

Hier schreef ik al dat ik mee doe aan de actie van de dames Stichting Happy hippo omdat ik geloof in dit soort initiatieven, omdat ik denk dat dit nodig is en omdat ik vind dat dit soort plannen steun verdienen. Ik koos uit de kast blauw, wit en rood, zodat het zowel voor een jongen als een meisje kan passen.

Hopelijk wil er een kind in Brabant hiermee zijn of haar verjaardag vieren.
 
groetjes
Christel

zondag 3 februari 2013

Vlaggenlijnen

Op de rand van mijn time-out mocht ik aan de slag voor een trotse tante en oom voor hun jarige nichtje en voor een andere verjaardag van een 2-jarige. Dezelfde opdracht voor 2 nog jonge kindjes met een totaal verschillend resultaat. Leuk!

 

Fijne week!

groetjes
Christel

vrijdag 1 februari 2013

Waar blog jij?

Dinsdag blogde Nicole haar blogplek en beloofde ik dat ik dat ook zou doen, als die griep over was. Nu is die griep nog niet helemaal over (wees maar blij dat dit niet ingesproken is want mijn stem klinkt heel bizar), maar ik kon wel even de tafel opruimen. Want ik blog vooral aan de tafel in de woonkamer:
Al is die tafel dus meestal niet zo opgeruimd! Vaak liggen daar stiften, lijm, stickers, vele gemaakte kunstwerken, alles wat mee is gekomen van school of de peuterspeelzaal (nog eventjes!), post en alles wat we op een dag nog meer verzamelen. Daar middenin de laptop, mèt stekker want de accu is stuk, vaak een kopje thee (maar ik kan geen thee -met honing- meer zien nu met die griep) en mijn digitale camera.
 
Waar blog jij?
Christel