zaterdag 9 januari 2016

Wintervakantie

Het was spannend dit jaar, of eigenlijk vorig jaar. Want niet alleen hier was het ongewoon warm voor de winter, ook in ons favoriete Oostenrijk. Geen sneeuw, een graad of 12, een vorstgrens op 3500 meter.. De meneer van het hout had het er flink benauwd van.
Vlak voor kerst gingen we toch maar die kant op, volgens de websites en fora was er echt wel te skiën. We konden ons daar met deze temperaturen niets bij voorstellen dus het inpakken van spullen was lastiger, hoe vaak we ook al geweest zijn, zo warm was het nog nooit.

En inderdaad, er was te skiën/snowboarden. Er lag een dikke laag kunstsneeuw, ons respect voor de sneeuwkunstenaars ter plekke is enorm gegroeid. Visueel was het gek. Groene bergen, groene bomen, stroken sneeuw in het landschap. Pistes waren soms half zo smal, soms leken zo ook alleen maar smaller.


 We moesten er maar aan wennen, het was al fijn dat we wel volop konden skiën. Onze kleine dame ging in volle vaart dus voor het eerst konden we tochten maken en langere dagen weg blijven. Dat was dan weer het geluk van dit weer; strak blauwe luchten en alle mogelijkheid om tussen de middag buiten te picknicken, jas uit, vest los. Het was een nieuwe ervaring, dit weer in december/januari.
Genoten van het uitzicht, de zon, de sneeuw en alle afdalingen!

 
Op Instagram plaatste ik meer foto's tijdens deze vakantie.
 
Fijn weekend,
Christel
 
ps. Het grauwe en grijze hier is wel erg wennen. We hopen op strak blauw, zonnig en vorst, zonder de gladheid waar het noorden last van had natuurlijk.
 

Geen opmerkingen: