zaterdag 21 april 2012

ongrijpbaar...

Even niet iets over wat ik maak maar over 't bloggen. Sowieso vind ik het leuk, nog leuker als ik had bedacht. Maar het heeft ook een fascinerend fenomeen. Ik kan nl. in de statistieken zien hoe vaak een blog wordt gelezen èn er is natuurlijk zichtbaar wie mijn volgers zijn. Nu zijn die volgers er heel stabiel 8, maar die lezers... die groeien met de dag (dat aantal dan hè..) En dat is ongrijpbaar voor mij als blogger. Want ik ben nieuwsgierig! Wie zijn dat dan, waar komen ze vandaan, komen ze ook terug en zo ja, waarom worden ze dan geen volger... Een hoop vragen door mijn hoofd, wie weet wil iemand van jullie (of meerdere) een antwoord verzorgen en mijn hoofd wat rust geven.

groet,
Christel

ps. ik weet er wel een stuk of 4, die lezers die niet openlijk volgen.. maar verder????

9 opmerkingen:

vanbinnen zei

Hallo Christel,
Even een paar tips om meer volgers te krijgen. Laat regelmatig een reactie achter op een blog die je leest. Daardoor krijg je meer via via lezers. En ik zou de berichten per pagina verhogen naar 5 dan zien ze in een keer meer berichten en blijven je kijkers langer hangen... en hoe meer berichten er staan hoe interresanter je blog wordt. Plaats ook alleen berichten die echt bij je blog passen.... Succes met bloggen, groetjes Greta

Nicole - Maaksels en Meer zei

Ik herken het gevoel, Christel! Maar ik denk dat je je daar niet zo druk om moet maken. Voor wie blog je???
Ik blog vooral voor mezelf omdat ik het heel leuk vind om de wereld te laten zien wat ik maak ( en mijn moeder/schoonmoeder/collega's kijken ook regelmatig even zonder volger te worden)en om een etalage te hebben voor mensen die creatieve inspiratie zoeken -ik doe immers ook inspiratie op bij andere blogs dus zo doe ik wat terug-. Dat ze komen kijken; fijn! Dat ze volger worden; leuk. Maar die nieuwschierigheid zal denk ik altijd wel blijven. Op deze manier weet je wel waar mensen op zoeken en wat "hip"en "in" is op dit moment. Voor mij wel prettig omdat ik ook dingen maak die ik vervolgens weer wil verkopen.
Toch nog een tip: geef een give away bij "zoveel" volgers, dan worden de geinteresseerden vanzelf wel zichtbaar.
Groetjes van Nicole!

Marina zei

Dank je wel om even te informeren hoe het met mijn gezondheid gaat, hetgaat moeizaam, maar we komen er wel.(Twee nieuwe heupen op een half jaartje is niet niks). Vroeger toen ik geen blog had, had ik een aantal vaste blogs die ik altijd bekeek, zonder volger te zijn, nu ik een blog heb is volgen uitermate makkelijk. Ik heb ook vaak de vraag wie volgt, wie komt langs, de doorsnee bloger heeft kleine kindjes, ik heb grote kinderen maar maak dan weer graag spullen voor kleintjes(ik heb een dochter die voor kleuterjuf gaat). Als mensen enkel je profiel lezen zijn ze al weg voor ze dit ontdekken. Via google, dé zoekmachine komen er ook vaak mensen op je blog terecht en hoe meer berichten, hoe meer mensen je kunnen vinden, met wat geduld komt het wel; Waar ik mij ook al eens over verbaas is, is dat gans de wereld meekijkt. Ik ontdek landen waar ik niet eens het bestaan van wist :0) (leuk om eens op te zoeken). Belangrijkst is dat je geniet dat je er plezier aan beleeft, dat er interaktie is ( hangt helemaal van jou af). En voor mezelf vind ik de deadline bijzonder goed, ik heb de voorbije twee jaar nog nooit zoveel afgewerkt, de vrienden komen weer volop aan hun trekken met zelfgemaakte cadeautjes en ik geniet met volle teugen om nieuwe dingen te bedenken en uit te werken.
Ik wens je heel veel plezier in alles wat je onderneemt!
Liefs Marina

Christel zei

Dank voor alle tips en lieve woorden van jullie! Het maakt inderdaad eigenlijk niet uit, ik vind het zo leuk om te doen! En Marina, fijn om te lezen dat het (langzaam) wel wat beter gaat!

Readkapke zei

Dat is een vraag die iedereen wel eens in meer of mindere mate bezig houdt, maar ik denk dat het niet je uitgangspunt moet zijn. Gewoon lekker verder gaan zoals je doet, het komt vanzelf, echt! En inderdaad wat ze hierboven ook al zeggen, voor wie doe je het en ik herken de deadline van Marina erg, het bloggen is voor mij vooral een stok achter de deur!

bea langeweg zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
bea langeweg zei

Hello
I am number 9....Can,t upload a nice profile picture yet .Wil try some time later again .:)

Anoniem zei

Nieuwsgierig ben je toch ook he! Wie zijn dan toch die mensen die het leuk vinden om je blog te lezen.
Altijd verrassend als het er toch meer zijn dan je denkt. Heeft wellicht te maken met het feit dat je manier van schrijven mensen aanspreekt. Kortom, niet verbazen maar gewoon van genieten...

Liefs M

100%heppie zei

Ik volg mensen via blogger, maar ook via bloglovin'. Dat laatste zie je niet. Je blogt voor jezelf, al is het natuuurlijk erg leuk om respons te krijgen. Maar daarvoor moet je ook respons geven ! Hoe meer je investeert in medebloggers, hoe meer reacties je terug krijgt. Maar laten we eerlijk zijn, daar heb ik niet altijd tijd voor... maar ook kan ik niet altijd reageren met mijn bloggerprofiel. Dan moet ik tig keer inloggen, uitloggen en dan is de lol wel weer vergaan. Ik reageer nu via url/ name, maar niet iedereen heeft die optie openstaan.
Laat het vooral leuk blijven om mooie dingen te maken !
Lieve groet !