dinsdag 1 juli 2014

Honing

De vader van de meneer van het hout is imker, hobby-imker wel te verstaan maar toch. En dit voorjaar is goed voor de bijen! Vorig voorjaar was het droog, koud, de bijen hadden het zwaar en maakten weinig honing maar dit jaar kan het niet op.
Wat een bof met zo'n opa voor de dametjes wat ze mochten helpen honing slingeren;


De plaatjes zijn in een soort omgekeerde volgorde terecht gekomen, ze begonnen rechtsonder met het weghalen van het waslaagje. Het allerleukste was eerst linksonder het slingeren en daarna natuurlijk rechtsboven; proeven! Daar wordt ook meteen het verschil tussen onze dametjes zichtbaar; de grote dame houdt haar vinger onder het kraantje, de kleine dame haar hele hand (want dat is zo lekker mama).
Daarna mochten ze een potje mee naar school om alle kinderen te laten proeven. De grote dame had net een gastles van een imker gehad, de juf van de kleine dame was zo enthousiast dat ze de volgende dag er een les over gaf. En opa? Die mag bij alle kleuters èn bij de grote dame in de klas komen om honing slingeren als het weer zo ver is.

groet,
Christel

5 opmerkingen:

Readkapke zei

BIJzonder hoor, wij hadden een paar weken terug een compleet bijenvolk in de tuin en vonden het al heel interessant toen een imker ze kwam halen!

Vera de Gries zei

Wat gaaf! Toevallig met een klasje laatst Huisje Boompje Beestje gekeken over bijen en de imker. Blijft mooi!

Nance zei

Wat mooi om te zien!!! nooit geweten dat opa dat doet! lekker hoor...

kreamade zei

Bijzonder! Leuk dat er gevulde potjes meegingen naar de klas. gr. Hennie

Els04 zei

Geweldig! Ik ben dol op honing!!!