vrijdag 27 juni 2014

(moes)tuin

Zoals ik al schreef staat er een mini-kweekkas in de tuin. Helaas is het plasticglas al niet meer zo mooi als op de foto maar het voldoet nog goed. Toch blijft het een lastig ding, niet zozeer die kas als wel wat er in staat. De voorgetrokken sla viel al 2 x ten prooi aan een slak (of slakken, in 1 nacht was het op), de gekweekte bloemen werden koolzaad. Leuk maar daar staat er genoeg van in het wild, de gekweekte lavendel was toch echt 'gewoon' gras en de paprika en peper willen niet groeien.
Gelukkig zijn er ook successen. De sla wordt zowaar een krop, de veldsla groeit eindeloos en de rucola die eerst in een bak stond en leeg geplukt was, gaat het in de kas gewoon weer doen.
En buiten de kas zijn nog de aardbeien en de rabarber, de bak met kruiden.. De dametjes vinden niets leuker dan bieslook, peterselie, thijm of basilicum te mogen plukken voor het eten. Sla is teveel werk vindt vooral de kleine dame. Zij gebruikt de munt trouwens graag voor haar heksensoep want dan ruikt die zo lekker...

 
Het is lang niet genoeg voor volledige maaltijden, maar leuk is het wel!
 
groet,
Christel

Geen opmerkingen: