dinsdag 16 september 2014

Familiedag

Dit weekend had ik een familiedag met de broers en zussen van mijn moeder en hun kinderen. Iets wat we eigenlijk iedere 5 jaar doen maar nu 12 jaar geleden was. Mijn broer en ik organiseerden het, hartstikke onhandig dat ik plat kwam te liggen natuurlijk, al nam een neef uit de buurt het uitvoerende deel meteen van me over.
Gelukkig ben ik net mobiel genoeg om wel wat creatieve dingen te kunnen toevoegen, zo maakte ik de tafelversiering

door uit de oude fotoalbums van mijn moeder leuke foto's te fotograferen, printen en op lege wijnflessen te plakken. Leuke discussies leverde dat meteen op wie wie was. De flessen zijn na afloop mee naar huis gegaan met degenen die erop stonden, grappig want ik had ze neergezet voor de glasbak.

Tijdens het opknappen van de eendaanhanger had ik via FB een oproep gedaan voor een onderstel van een aanhanger. Een van mijn nichten wees mij erop dat haar ouders er nog 1 hadden staan en die mochten wij overnemen voor een fles Jonge Jenever

Dus daar deed ik min of meer hetzelfde mee. De fles is op de familiedag nog een aantal keren bij mij terug gekomen 'omdat ik het verhaal hierbij zou weten'. Zeker!!

Onze familie staat bekend om het over en weer delen/lenen/uitwisselen van spullen. Ik hoorde straatstenen, bakken, lappen en nog veel meer van eigenaar verwisselen die dag. Ikzelf viel ook in de prijzen, een nicht had opgeruimd en nam stof mee, een ander o.a.

krijtbordjes met een klein knijpertje erachter

houten knopen met magneetjes erachter en prachtige stickers (geen foto).
Een andere nicht (ik heb nogal wat nichten inderdaad) vroeg via FB wat ze voor me mee kon nemen uit haar knutselvoorraad nu ik alleen meer lig. Ik vroeg om borduurzijderestjes, nog moeten selecteren is geen probleem.
 
 
Omdat ik van haar wist dat er wat kwam (en van de anderen niet, sorry!) maakte ik er een soort ruil van en maakte ik voor haar


een doosje met labels. Lang leve de Big Shot!
En ik deed dit creatieve idee op


Al met al werd ik thuis gebracht in een afgeladen auto, natuurlijk met mijn geleende stretcher waar ik de hele dag op had gelegen maar ook bloemen, chocola, fruit, plantjes, druivengelei en nog veel meer als bedankje voor het organiseren.Het was een topdag waar nog lang van wordt nagenoten en over wordt gesproken!
En daarbij was het voor mij een heerlijke afwisseling in de weken van liggen om ergens anders te liggen en zoveel mensen te spreken! Dank allemaal!

groet,
Christel


2 opmerkingen:

Elizabeth zei

wat een boel gezelligheid. en wat fijn dat het toch allemaal goed kwam met regelen. Leuk is dat he? als de familieband goed is, heb je er veel aan.

Nicol zei

Wat gezellig zeg! Zo te lezen heb je goed genoten van de familiedag. Geniet er maar lekker van.