woensdag 19 augustus 2015

Optimaal benutten

In de voorbereidingen van de zomervakantie (die vaak grotendeels in handen zijn van de meneer van het hout) kwamen we de Salzburgerland-kaart tegen. Een kaart die je, per persoon, koopt voor 6 of 12 dagen en waarbij je dan toegang hebt tot 200 dingen. Dingen zoals een hele rij liften, kastelen, grotten, mijnen, klammen, zwembaden enz.
Wij hebben er voor gekozen om een 12 dagen kaart te nemen en maakten een plan wat we allemaal zouden willen/kunnen/gaan doen.
Wat een luxe! Een lift de bergen in kost al gauw €23,- voor een volwassene en meer dan de helft voor een kind. Zonder kaart hadden we dat vast ook een keer gedaan maar nu hebben we zeker 4 liften genomen. En dan na het wandelen heerlijk afkoelen in een zwembad. Oostenrijk heeft prachtige buitenbaden en wij hadden enorm warme weken. De meisjes genoten ervan en de kleine dame heeft zonder bandjes leren zwemmen. De grote dame bleek onverwacht dapper door ook van de 3 meter duiktoren af te durven. Dat heeft ze duidelijk niet van mij.
Het waren 12 intensieve dagen, vol activiteiten en gelukkig hadden we de kaart zo gepland dat we daarvoor een daarna een aantal dagen 'rust' hadden.

Bij de kaart zat ook 24 uur Salzburg in, met veel mogelijkheden èn openbaar vervoer. Daar had de grote dame haar zinnen op gezet; Salzburg = Mozart en dat wilde ze zien.
Verder bezochten we in Salzburg het kasteel, deden een rondvaart, wandelden door een prachtig park met veel levende standbeelden  en bekeken natuurlijk de stad.

De kleine dame was gefascineerd door

Een brug vol slotjes, dat riep flink wat vragen op.
 
 Als afsluiting gingen we aan de rand van de stad naar dit slot. Hier is een tuin waar de theekoepel uit de film de Sound of Music staat. Blijkbaar is die film in Japan heel populair, wat een drukte.
Wij vonden de rondleiding door de tuin leuker. Hier waren allemaal watergrapjes in verstopt die de gids aan kon zetten, zo kwam er opeens een waterpoort, sproeiers maar ook water omhoog uit de krukken van de gasten aan de eettafel, speciaal voor als ze wat teveel wijn hadden gehad. De dametjes vonden het natuurlijk prachtig.


Bijzonder aan Salzburg is (en daar maken de stadsbewoners zich ook zorgen over) dat de oude binnenstad 's avonds leeg is w.b. mensen. Geen kroegen, vrijwel geen restaurants, hotels enz. Heel veel winkels maar het is geen woonstad meer, een soort museumstad wordt het.
In de drukste winkelstraat hebben ook de moderne merken hun uithangborden aangepast aan de stad. Mooi om te zien
 
Warme groet,
Christel

1 opmerking:

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Oh wow lieverd mooi om te lezen wat jullie verder allemaal nog hebben gezien en gedaan, heerlijke herinneringen hebben jullie samen met de dametjes gemaakt.
Oh lieverd sorry dat ik je nog niet persoonlijk bedankt heb voor de lieve kaart en leuke bloemetjes. Ik was en ben er heel blij mee! Dankjewel voor de lieve post! Dikke knuffels van Susan