zondag 18 januari 2015

Bakkerij museum

Hier schreef ik al over musea, toen een goedkope actie via de Lidl. Zowel de grote als kleine dame zijn behoorlijk dol op musea. Bij de kleine dame is het belangrijk dat er een opdrachtenblad, speurtocht of wat dan ook bij is, de grote dame wil er vooral iets nieuws zien en leren.
Voor ons was dat reden om Sinterklaas dit jaar museumjaarkaarten te laten brengen, een walhalla voor de dames. Er werden meteen lijsten gemaakt met waar we in ieder geval (weer) naar toe 'moesten'. Beeld&Geluid (want daar was de kleine dame nog niet), Rijksmuseum (hoog op het lijstje van de grote dame, al ruim een jaar), nog een keer naar Zuiderzeemuseum Enkhuizen (daar waren ze met de meneer van het hout, ik lag toen nog plat).
Om oma en opa en oma te bedanken voor al hun goede zorgen het hele jaar en extra veel het afgelopen jaar kregen zij ook een museumjaarkaart. Nog meer lol vonden de dametjes.

Dit weekend deden wij de aftrap en gingen naar het Bakkerijmuseum in Hattem, met oma. Mèt speurtocht naar koekenmannetjes, een vragenlijst èn een peperkoekpoppetje bakken. Wat een leuk, knus museum!


Na afloop bij de auto zeiden ze 'we kunnen nog wel even naar een ander museum gaan!' Nou nee, 1 tegelijk. Bleek dat de kleine dame nog niet echt een beeld had van een jaarkaart, ze wilde zoveel mogelijk musea in dit weekend ;-)

Wordt vervolgd...

groet,
Christel

Ps. Foto rechtsonderin; suikerbeesten! Dat kreeg ik vroeger altijd in December van mijn tante, wat een jeugdsentiment. Helaas verkochten ze ze niet in de winkel, anders had ik er meteen 2 meegenomen, voor mijn broer en mezelf.

3 opmerkingen:

Jannies Hobbyhoek zei

Haha, zo'n suikerbeest kreeg ik ook met sinterklaas. En dan maar langzaam zuigen, de kop het eerst....
Vanmorgen op een verjaardag nog met elkaar over gehad hoe leuk (en vaak kindvriendelijk) musea zijn.
Van die kaart ga je veel plezier hebben.
Groeten, Jannie

lien zei

Dat ziet er inderdaad uit als een knus museum! Jammer dat de suikerbeesten niet te koop waren, ik ben er ook dol op!

Tinie zei

Wow, dat was een leuk dagje uit. Ziet er super leuk uit. Lieve groetjes Tinie