donderdag 12 februari 2015

Houtkachel

Met een meneer van het hout in huis kon het misschien ook niet uitblijven, we hadden er al vaak over gesproken. Een houtkachel in huis... we hebben geen hele grote woonkamer, een lange tijd waren de kinderen nog te klein, zouden we niet gaan verhuizen, waar moest die dan staan, wat zou dat wel niet kosten...
Alle bezwaren aan de kant nu, dametjes groot genoeg, we gaan niet verhuizen en de kosten vielen eigenlijk heel erg mee.
Dus we hebben een houtkachel gekocht! Onze grootste wens/eis was dat we het vuur goed konden zien, dat is tenslotte het grootste doel voor ons. Dus een groot glas en gezien het formaat van onze woonkamer geen al te grote kachel.

Voor de meneer van het hout een reden om het houthok uit te breiden en vol te hakken (geen foto's van voor of van een leeg houthok, het ging zo snel).


De kachel stond in de hoek van de kamer, gewoon om er al aan te wennen. Jaja, dat duurde natuurlijk niet heel lang.


Het grappige is dat we er eigenlijk helemaal niet hoeven te wennen aan de kachel, het hoort echt bij ons en ons huis. En de warmte.. heerlijk!!

Warme groet,
Christel

4 opmerkingen:

Vera de Gries zei

Wat een mooie kachel! Lekker van genieten!

Patricia Smit zei

Wauw, wat is ie MOOI!!!!! Ook een droom van mij, misschien komt het er nog van.
Hebben jullie nog getwijfeld tussen een gashaard of houtkachel?
Zo ja, wat heeft de doorslag gegeven?
Geniet er van!

Jannies Hobbyhoek zei

Wat een romantiek: een houtkachel!! Ik krijg er altijd een beeld bij van een schapenvacht ervoor en heerlijk daarop liggen en naar het houtvuur staren.....samen natuurlijk. En nu is het ook nog Valentijnsdag.
Meteen wil ik je bedanken voor het hele lieve kaartje dat ik vandaag kreeg! Ik was er even stil van....Een dikke zoen terug!
Liefs, Jannie

j van parera zei

Lekker hè!